De opening van B&B Maryland op zondag 29 mei 2016

Eindelijk was het dan zover, de opening! s’Morgens werd er een springkussen gebracht en opgezet in de tuin. Met mijn kleinzoon Boaz haalde ik 100 petit-fourtjes op bij de Pandoer met een logo van de B&B erop, heel mooi. Om 12.30u kwamen de hulptroepen en werd het middagprogramma doorgenomen. Ik kleedde me om en trok een mooie jurk aan van de Vlisco en toen was het tijd.

Om 14.00u. begon de officiële opening met ons gezin, onze familie, vrienden en de naaste buurt. De gasten werden verwelkomd met koffie, thee en een petit-four. Ze werden gevraagd om een wens te schrijven in een receptieboek. Ik sprak een openingswoord waarna onze kleinkinderen Arwin, Brecht, Madeleine en Boaz een rood lint doorknipten en de B&B officieel geopend werd. Alle gasten lieten op hetzelfde moment een ballon op en zo vlogen 75 rode, gele en blauwe ballonnen de lucht in. Het was een prachtig gezicht! Gezamenlijk proostten we op veel voorspoed van de B&B.

Pater Schellens had ik gevraagd om de B&B in te wijden. Hij had een mooi woordje over gastvrijheid en hartelijkheid. Hij zegende daarna elke kamer in met een palmtakje en wijwater.

Om 15.30u. kwamen de andere genodigden. Onze kinderen hielden om het half uur rondleidingen door de B&B en mijn zussen en schoonzus verzorgden de catering dus Harry en ik en konden rustig genieten van het contact met onze gasten. Het was een gezellige drukte en aangezien het was gaan regenen, stond er een groep onder de carport en een groep zat binnen.

Een eerste gast meldde zich al, Sjefke uit Cadier en Keer, die op weg was naar zijn tante in Tilburg. Aan het einde van de middag annuleerde hij alsnog zijn boeking! Het was een geslaagde grap van de verklede buurman.

Om 18.00u vertrokken de laatste gasten, alles werd opgeruimd en samen met ons gezin en mijn zussen en zwager beëindigden we deze dag met een heerlijke Chinese maaltijd. Met een voldaan gevoel kijk ik terug op een hele geslaagde dag met veel bezoekers, gezelligheid en veel leuke attenties. Laat de gasten nu maar komen, ik ben er klaar voor!